2018 vecka 15

I Haapsalu har Jorma varit bortrest och Andres lagt på fernissa. I kylan har varje lager tagit 1,5 dygn på sig att torka så inte mycket synligt har hänt. Med färsk lack på däck pysslar man inte med mycket annat i lokalen! Inga bilder finns därifrån denna vecka.
Här hemma har jakten på att knyta ihop utrustningssäcken fortsatt!


Paketets innehllJPG
Veckans mörker stavas PostNord! Dessa postades den 2:a april till Mart Vernik som tillverkar bom och gaffel i Haapsalu. Idag den 15:e april har de ännu inte kommit fram *Zeigt Ärger*...
Efter 45 minuter i telefonkö fick man nonchalant svaret att reklamera saken på hemsidan,
och efter att ha ägnat 20 minuter till att fylla i reklamationsblanketten med bl.a. kontonummer för ersättning, erhölls detta svar:


Tack för din anmälan.

Vi är tacksamma för din anmälan, informationen har stor betydelse för oss i vårt kvalitetsarbete.

Enskilda brev, som i det här fallet, har vi inte möjlighet att följa i vår hantering och vi ger ingen ekonomisk ersättning. Vill du kunna följa ett brev och få en bekräftelse på att det är utlämnat finns tilläggstjänsten Rek.
I och med att du har fått detta meddelande är ditt ärende avslutat och vi gör ingen utredning.

Mer information om våra tjänster och villkor hittar du på postnord.se. Du är också välkommen att kontakta kundservice 0771 - 33 33 10.

Med vänlig hälsning
PostNord Kundservice

Nån skulle få stå till svars...image1JPG
Hos skomakaren hittades till slut läder för att sko bommen vid storskotsinfästningen och för att bli mellanlägg under däcksbeslagen. De var inte impregnerade så de fick en hemkokt smörja på fårtalg och furutjära


image2JPG
För länspumpning är det kvalitet och kapacitet som gäller. Skulle Sjöberg bjuda oss påhälsning ska han ut igen fortast möjligt (allt vatten som kommer in i brunnarna hamnar ju i kölen på Kåre)!
Notera skruvbitet på 1 1/2"-kopplingen


image3JPG
Sista lagret fernissa på däck kommer få halkskyddspulver. Tack för tipset Hugo Bauer!

IMG_5832JPG
Blocken för klo- och pikfall. Syrafasta linskivor för 7 mm riggvajer och rostfria kullager. Egen design